Loonwerk voeren

Siloking Begeo 2015

Begeo voert zeven dagen per week bij melkveehouders in de regio Bronckhorst en omstreken.

Begeo startte met een gehuurde zelfrijdende voermengwagen om daarna een Siloking van een jaar oud met weinig uren aan te schaffen.

Sinds december 2014 werkt Begeo met een nieuwe zelfrijdende voermengwagen een Siloking Selfline Premium 2115 met S.C.R. (Selective Catlytic Reduction), er wordt Adblue in de uitlaat toegevoegd, waardoor de uitstoot en fijnstof verminderd.

 

 

Begeo voert bij melkveehouders in de regio Bronckhorst en omstreken en we werken zonder contract. Men kan Begeo ook vragen om te komen voeren indien het eigen materiaal van de veehouder defect is, in verband met ziekte of wanneer men op vakantie gaat.

Begeo voert met vaste medewerkers, die ook precies weten hoe het werkt, zo kunnen we onze klanten in de toekomst blijven bedienen. De dubbele vijzel in de mengkuip zorgt voor een optimale menging van onder andere mais, gras, hooi en bijproducten. In de trechter kunnen apart nog mineralen en/of krachtvoer toegevoegd worden. Om het wegwaaien van verschillende soorten meel, koolzaadstro en stro te voorkomen hebben we op de kuip een hydraulisch beweegbaar dekzeil bevestigd (eigen ontwerp).

Toevoegingen kuil
Diverse bij-producten, mineralen en meel liggen gereed bij de kuil om gemengd te worden…

Kuil hoog 1

Kuil hoog 2

…en klanten met hele hoge kuilen…

Kuip

Bij diverse melkveehouders voeren we al vanaf het eerste uur en deze blijven enthousiast. Ze besparen veel op brandstof als ze Begeo laten voeren. Wanneer melkveehouders zelf voeren werken ze vaak met meerdere machines en zijn ze zelf al gauw een uur kwijt. Begeo voert meestal in een kwartier, het bespaart duizenden euro’s aan brandstof per jaar. Het mengen levert betere melk op en dat loont ook! Bij een aantal melkveehouders voeren we in de zomermaanden niet omdat de koeien naar de wei gaan, maar ze melden zich vaak in de herfst weer om te laten voeren.

DairyTuner Begeo2Ook is nieuw dat in de nieuwe Siloking mengvoerwagen gebruik wordt gemaakt van een DairyTuner, een automatisch weegsysteem. De klant, in dit geval de veehouder kan inloggen op het rantsoenenportaal op internet, daar staan alle voer-management gegevens van het desbetreffende bedrijf. Het rantsoen kan per dag doorgegeven worden en deze verschijnen op de voercomputer in de cabine van de voermengwagen. Het voerproces kan door dit systeem dagelijks bekeken worden. Drogestof opname, voerefficientie en restvoer zijn belangrijke gegevens als het gaat om het meten van bedrijfsresultaat. Zo is de communicatie tussen veehouder, voerder en adviseur veel sneller, de adviseur kan namelijk ook toegang krijgen tot het account van de veehouder om te zien wat er gevoerd is. Wij denken hiermee positief te kunnen bijdragen aan de precieze voerregistratie.

Bij melkveehouder Henk Zemmelink in Hengelo Gld. nam Begeo zijn nieuwe mengvoerwagen in december 2014 in gebruik. Henk verteld enthousiast; “Het voer is constant van samenstelling, als ik zelf zou voeren, schep ik al gauw honderd kilo te veel. Begeo komt dagelijks om dezelfde tijd en het bevalt ons goed”.

Stal gemengd voer

Voordelen voeren in loonwerk:
– De veehouders zijn al erg enthousiast. Met name diegene die nog niet gemengd voerden.
– De koeien produceren door betere penswerking en voedselopname flink meer melk.
– De kwaliteit van de melk is in korte tijd verbeterd.
– De koeien zijn gezonder, dit scheelt in medicijn/veearts kosten.
– Door de 3-wiel constructie, rijden we na het lossen niet over het voer heen.
– Het aantal veehouders dat door Begeo laat voeren groeit!

Kortom het proberen zeker waard!

Laden van voederbieten en zicht in de mengkuip met gehakseld gras

Laden van voederbieten en zicht in de mengkuip met gehakseld gras